Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Csillagászati szoftverek képes leírás - Csillagászat.tlap.hu
részletek »

Csillagászati szoftverek - Csillagászat.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: csillagaszat.tlap.hu » Csillagászati szoftverek
Keresés
Találatok száma - 6 db
Asynx Planetarium

Asynx Planetarium

Csillagképek, bolygók, koordináták és idők beállítása: a fontosabb adatok megtalálhatóak az ingyenes planetárium-szoftverben. A szoftver ingyenesen letölthető és használható. A mérete 1,44 Mb, fejlesztő: Asynx Software Inc.

Encyclopedia Galactica

Encyclopedia Galactica

Ingyenes, valamint bővíthető csillagászati térkép, melyben teljes leírást találhatunk az adatbázisában szereplő bolygókról és csillagokról. Képek és csillagjelek egyaránt megtalálhatóak a szoftverben, amit a készítők honlapjáról további kiegészítőkkel és legfrissebb adatokkal bővíthetünk.

Google Föld

Google Föld

A Google Föld segítségével bárhova elrepülhet a Földön. Nézegessen műholdképeket, térképeket, felszíneket, három dimenziós épületeket, bármit az űrben található galaxisoktól kezdve az óceánok mélyén található kanyonokig. Gazdag földrajzi tartalmakat fedezhet fel, elmentheti a bejárt helyeket és meg is oszthatja másokkal.

Csillagászat magazin hírek
A legnagyobb tömegű neutroncsillagot azonosították új módszerrel spanyol csillagászok
A legnagyobb tömegű neutroncsillagot... Egy úttörő módszer segítségével végzett mérésekkel a valaha észlelt legnagyobb tömegű, mintegy 2,3 naptömegű neutroncsillagot azonosították spanyol csillagászok. A Katalán Műszaki Egyetem (UPC) csillagászati és asztrofizikai csoportja és a Kanári-szigeteki Asztrofizikai Intézet (IAC) munkatársai az Astrophysical Journal című szaklapban mutatták be eredményeiket,...
Sarki fény ragyog délben a Szaturnuszon
Sarki fény ragyog délben a Szaturnuszon A Szaturnusz gyors tengelyforgása miatt sarki fény látható délben a bolygón egy...
Megtalálták a világegyetem hagyományos anyagának eddig hiányzó részét
Megtalálták a világegyetem hagyományos... Egy nemzetközi kutatócsoport megtalálta az univerzum rejtőzködő hagyományos...
HNSKY

HNSKY

Ingyenes, magyar nyelvű planetárium program. A letöltendő változatban megtalálható az alapszoftver, annak magyarítása, valamint egy Tycho-2 csillagadatbázis, melyben 2.5 millió csillag, kis bolygó koordinátája található. A programhoz akár több száz megabájt méretű adatbázis is letölthető a fejlesztők weboldaláról - képekkel és részletes adatokkal.

Microsoft WorldWide Telescope

Microsoft WorldWide Telescope

A Microsoft virtuális teleszkópjával galaxisokat, csillagrendszereket, vagy a saját naprendszerünket is bejárhatunk szabadon. A NASA fényképarchívumából, illetve a Hubble és Spitzer űrteleszkópokkal készült fotók 12 terabájtnyi képanyag elérését biztosítják a programban, ahol úgy böngészhetünk, mintha a világűrben utaznánk.

Stellarium

Stellarium

A Stellarium szabad, nyílt forráskódú számítógépes planetáriumprogram. Élethű 3D-s látványt nyújt - mintha szabad szemmel, binokulárral vagy távcsővel néznéd az eget. Planetáriumi vetítőkben is használják. Csak meg kell adni a koordinátákat és kész.

Tuti menü