Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A Csillagászat Napját idén május 10-én ünnepeljük. Rendkívüli nyitva tartással, járdacsillagászattal, távcsöves bemutatókkal várjuk az érdeklődőket. Az este távcsöves látnivalói: a Hold, a Jupiter, a - Csillagászat magazin
részletek »

A Csillagászat Napja: 2014. május 10.

Érdekességek a csillagászattal, bolygónkkal, holdunkkal, naprendszerünkkel és az univerzummal kapcsolatban.
Csillagászat magazin
Itt vagy: Csillagászat magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
A Csillagászat Napja: 2014. május 10.
A Csillagászat Napja: 2014. május 10.
A Csillagászat Napját idén május 10-én ünnepeljük. Rendkívüli nyitva tartással, járdacsillagászattal, távcsöves bemutatókkal várjuk az érdeklődőket. Az este távcsöves látnivalói: a Hold, a Jupiter, a Mars és a Szaturnusz.
Világszerte széles körben ünneplik a Csillagászat Napját, mely az USA-beli Astronomical League ajánlása alapján 2014-ban május 10-ére esik. A Csillagászat Napjának már Magyarországon is jelentős múltja van, évről évre több ezer érdeklődő pillanthat távcsőbe, hála a nyilvános távcsöves bemutatóknak. A Csillagászat Napja "mozgó ünnep", mely a holdfázishoz igazodik, általában az első negyedhez legközelebbi szombatra esik. Ebben az évben első negyed május 7-éra esik, így a Csillagászat Napján, május 10-én már nem félholdat, hanem annál három napnyival kövérebb, dagadó félholdat figyelhetünk meg. Ez az este kiváló lehetőség járdacsillagászati programok szervezésére. Hozzuk közelebb a csillagok világát!

Tájékoztatjuk barátainkat, hogy május 10-én a Polarisban rendkívüli programokkal várjuk az érdeklődőket. 10 és 16 óra között lesz az MCSE közgyűlése, egyesületünk utóbbi 25 évének bemutatásával, a délutáni szekcióban számos olyan előadással, amelyek mozgalmunkról adnak számvetést. A közgyűlést követően 16 órától Nap-bemutató, sötétedéstől (20:00) pedig távcsöves bemutatóval és csillagkép-ismertetővel várjuk barátainkat. Az esti távcsöves programok során gyertyafénnyel világítunk, ezzel próbáljuk meg felhívni a figyelmet a fényszennyezés problémájára.

Ilyen volt a Csillagászat Napja 2013-ban: http://www.mcse.hu/csillagaszat-napja-2013/
Hirdetés
Szólj hozzá a cikkhez
Címkék - Csillagászat Napja, 2014, távcsöves bemutatók
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2014-04-03 07:05:19
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü