Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A Csillagrapszódiával és A Nap családjával ismerkedhetnek meg mindazok, akik augusztus 14-én ellátogatnak a fennállásának 35. évfordulóját ünneplő TIT Budapest Planetárium nyílt napjára. - Csillagászat magazin
részletek »

Csillagrapszódia és A Nap családja a Planetárium nyílt napján

Érdekességek a csillagászattal, bolygónkkal, holdunkkal, naprendszerünkkel és az univerzummal kapcsolatban.
Csillagászat magazin
Itt vagy: Csillagászat magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Csillagrapszódia és A Nap családja a Planetárium nyílt napján
Csillagrapszódia és A Nap családja a Planetárium nyílt napján
A Csillagrapszódiával és A Nap családjával ismerkedhetnek meg mindazok, akik augusztus 14-én ellátogatnak a fennállásának 35. évfordulóját ünneplő TIT Budapest Planetárium nyílt napjára.
"A nyílt nap során a látogatók ingyenes programok keretében megismerkedhetnek az intézmény történetével, technikájával, műsorkínálatával és ismeretterjesztő munkájával" - hangsúlyozza a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat csillagászati intézménye.

A program a Csillagrapszódiával kezdődik, amely a Budapestről látható csillagos égbolttal ismerteti meg a nézőt.

"Napnyugta után több ezer csillag ragyog a fejünk felett. Bemutatásra kerülnek a négy évszak fontosabb csillagképei, a szabad szemmel látható bolygók és azok felgyorsított mozgásai. Végül hullócsillagokban és egy üstökös feltűnésében is gyönyörködhetünk" - hangsúlyozza a Planetárium.

A Nap családja című műsor keretében központi csillagunk Halász Judit hangján szól a gyerekekhez, és bemutatja testvéreit, a távoli napokat, valamint gyermekeit - a bolygókat, és unokáit - a holdakat. Mindezeken túl meteorokat és üstököst is láthatnak az érdeklődők, sőt egy látványos Holdra-szállás, majd a Földre való visszatérés részesei is lehetnek.
Hirdetés

A programban szerepel a Sétáló Naprendszer bejárása is a Népligetben, amely érzékletesen szemlélteti közvetlen kozmikus környezetünket. Az egy a tízmilliárdhoz kicsinyítésű, sétáló Naprendszerben egy méter tízmillió kilométernek felel meg.

A nyílt napot a TIT Budapesti Planetáriumban augusztus 14-én, kedden, 13-17 óra között rendezik. Részletesen a programról a Planetárium honlapján olvasható (http://www.planetarium.hu/aktualis.htm#harmincot)
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - Naprendszer, Budapesti Planetárium, nyílt nap, csillagászat
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-08-09 08:05:42
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü