Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Építőmunkások szerdán véletlenül elvágták az orosz főváros észak-keleti részén azt a kommunikációs kábelt, amely az orosz űrközpont és a nemzetközi űrállomás közötti kapcsolatot biztosítja - - Csillagászat magazin
részletek »

Elvágták az orosz űrközpontot és a nemzetközi űrállomást összekötő kábelt

Érdekességek a csillagászattal, bolygónkkal, holdunkkal, naprendszerünkkel és az univerzummal kapcsolatban.
Csillagászat magazin
Itt vagy: Csillagászat magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Elvágták az orosz űrközpontot és a nemzetközi űrállomást összekötő kábelt
Elvágták az orosz űrközpontot és a nemzetközi űrállomást összekötő kábelt
Építőmunkások szerdán véletlenül elvágták az orosz főváros észak-keleti részén azt a kommunikációs kábelt, amely az orosz űrközpont és a nemzetközi űrállomás közötti kapcsolatot biztosítja - jelentette a Rosszija 24 orosz állami hírtelevízió, beszámolva arról, hogy egy időre megszakadt az összeköttetés.
A televízió szerint a kommunikációs kapcsolat a Moszkva környékén lévő koroljovi irányító központ és az űrállomás orosz modulja között "veszett el". Az orosz űrkutatási hivatal szóvivője azonban nem sokkal a kábelszakadásról szóló hír bejelentését követően cáfolta ezt, azt állítva, hogy nem vesztették el a kapcsolatot.

Alekszej Kuznyecov azt hangoztatta, hogy az űrközpontban átszervezték az űrállomással és a különböző polgári célú berendezésekkel való kapcsolattartást, így azok működését a Solkovszkoje sosszén (Selyem sugárúton) történt műszaki hiba nem befolyásolta.

A szóvivő az állami hírtelevízió azon értesülését is cáfolta, hogy a kábel elszakítása miatt veszélybe került a nemzetközi űrállomásról távozni készülő legénység jövő hétfőre tervezett visszatérése. Közölte, hogy ellenőrzik a helyzetet, a tervek pedig nem változtak.
Hirdetés

A Szojuz TMA-05M jelzésű űrhajó az űrállomás orosz szakaszának dokkjához csatlakozott és november 19-én Jurij Malencsenko orosz, Sunita Williams amerikai és Hoside Aki japán űrhajóst szállítja vissza a Földre.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - Oroszország, űrkutatás, nemzetközi űrállomás, baleset
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-11-15 08:17:16
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü