Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Galilei távcsövéről, a holdrakétáról és az univerzum számos titkáról hallhatnak, akik részt vesznek a Pannon Csillagdában az uniós fejlesztések nyílt napján szombaton. - Csillagászat magazin
részletek »

Galileiről és a holdrakétáról a Pannon Csillagdában

Érdekességek a csillagászattal, bolygónkkal, holdunkkal, naprendszerünkkel és az univerzummal kapcsolatban.
Csillagászat magazin
Itt vagy: Csillagászat magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Galileiről és a holdrakétáról a Pannon Csillagdában
Galileiről és a holdrakétáról a Pannon Csillagdában
Galileo Galilei
Galilei távcsövéről, a holdrakétáról és az univerzum számos titkáról hallhatnak, akik részt vesznek a Pannon Csillagdában az uniós fejlesztések nyílt napján szombaton.
A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség idén második alkalommal hirdette meg az uniós Fejlesztések nyílt napja - séta a kulisszák mögött elnevezésű programját azzal a céllal, hogy megmutassa, az EU-tagság mennyi mindennel járult hozzá a hazai kulturális és turisztikai létesítmények, a hazai vállalkozások fejlődéséhez.

A programsorozathoz a Pannon Csillagda is csatlakozott: az érdeklődők szombaton este 20 és 23 óra között ingyen nézhetik meg a csillagászati előadásokat, ahol megtudhatják, miként épített távcsövet Galilei, ki alkotott először tükrös távcsövet, mennyi idő alatt érnénk a holdrakétával Bakonybélből Budapestre és más érdekességeket - tájékoztatta Somlai Szilárd, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság oktatási szakreferense kedden az MTI-t.

A látogatók csillagászati bemutatón és planetáriumi show-n is részt vehetnek. A nyílt napra előzetes regisztráció alapján fogadnak látogatókat, a csillagda befogadóképessége miatt az első hatvan jelentkezőt tudják fogadni. Regisztrálni a info@csillagda.net email-címen vagy a csillagda telefonszámain lehet.
- MTI -
Hirdetés
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - Pannon Csillagda, Galilei, holdrakéta
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-06-12 08:16:36
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü