Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kétfordulós pályázatot hirdet Műholdas misszió 2014 címmel a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kara (BME VIK) nano- és pikoműholdak fedélzetén - Csillagászat magazin
részletek »

Pályázatot hirdet a Műszaki Egyetem űrtechnológiai fejlesztési ötletekre

Érdekességek a csillagászattal, bolygónkkal, holdunkkal, naprendszerünkkel és az univerzummal kapcsolatban.
Csillagászat magazin
Itt vagy: Csillagászat magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Pályázatot hirdet a Műszaki Egyetem űrtechnológiai fejlesztési ötletekre
Pályázatot hirdet a Műszaki Egyetem űrtechnológiai fejlesztési ötletekre
Kétfordulós pályázatot hirdet Műholdas misszió 2014 címmel a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kara (BME VIK) nano- és pikoműholdak fedélzetén megvalósítható, a Föld környezetét vagy felszínét vizsgáló mérésekre, biológiai jellegű kísérletekre és űrtechnológiai fejlesztési ötletekre.
A két korosztály - 18 év alattiak, valamint a 18 és 35 év közöttiek - számára kiírt pályázatra jelentkezők javaslatot tehetnek új érzékelők alkalmazására, a meglévő adatok feldolgozására és biológiai jellegű kísérletekre. A javasolt mérésnek, illetve kísérletnek megvalósíthatónak kell lennie egy vagy több, flottában repülő nano- vagy pikoműholdon - közölte az intézmény kedden az MTI-vel.

Az űrtechnológia körébe tartozó ötletek vonatkozhatnak például kis műholdak korszerű energiaellátó, -tároló rendszereire, fedélzeti berendezések konstrukciójára, alkatrész-választási szempontokra, a hőegyensúly biztosítására, hatékonyan működő helyzetstabilizálási elvekre, a kockák struktúrájának, szerkezeti anyagának megválasztására.
Hirdetés

Az első fordulóra benyújtott pályázati anyagnak tartalmaznia kell a mérendő fizikai paraméter és biológiai jellemző leírását, valamint a mérési, kísérleti eljárás elvét és rendszertervét, illetve űrtechnológiai fejlesztési javaslat esetén a szerkezet, berendezés vagy technológia elvét, megvalósításának módját, valamint az alkalmazásából származó várható előnyöket.

Az elektronikusan kitöltött pályázati űrlapokat e-mailben kell elküldeni a muholdmeres@eit.bme.hu címre április 12-ig. A második fordulóba bekerülő pályázók a konkrét megvalósítás tervének kidolgozására kapnak felkérést.

A pályázat célja olyan ötletek gyűjtése, amelyek elősegíthetik a következő magyar műholdas misszió sikerét. A kiírás letölthető a pályázatot lebonyolító BME Egyesült Innovációs és Tudásközpont honlapjáról (www.eit.bme.hu).
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - Műszaki Egyetem, űrtechnológia, fejlesztés, ötletek, pályázat
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2014-02-19 09:08:20
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü